suna direct:+0723305907

Dreptul societăților comerciale

Înființare SRL

SRL este societatea cu unul sau mai multi asociati (maxim 50 de asociati) ale carei obligatiuni sunt garantate cu patrimoniul social, iar asociatii sunt obligati numai in limita capitalului social subscris si varsat.

Înființare SRL D

SRL-D, microintreprinderea pentru intreprinzatorii debutanti. Ordonanta de Urgenta nr. 6/2011 pentru stimularea infiintarii si dezvoltarii microintreprinderilor de catre intreprinzatorii tineri.

Înființare SA

Societatea pe actiuni este societatea al carei capital social este impartit in actiuni, iar obligatiile sociale sunt garantate cu patromoniul social; actionarii raspund numai in limita aportului lor. Societatea pe actiuni este o societate de capital, elementul estential il reprezinta cota de capital investita de actionar – intuitu pecuniae.

Înființare PFA

Persoana fizica autorizata este persoana autorizata sa desfaşoare orice forma de activitate economica permisa de lege, folosind in principal forţa sa de munca, care are obligatia sa ceara inregistrarea in Registrul Comertului si autorizarea functionarii, inainte de inceperea activitatii economice.

Înființare întreprindere individuală

Intreprinderea individuala este intreprinderea economica, fara personalitate juridica, organizata de un intreprinzator persoana fizica, care are obligatia sa ceara inregistrarea in Registrul Comertului si autorizarea functionarii, inainte de inceperea activitatii economice.

Înființare întreprindere familială

Intreprinderea familiala este intreprinderea economica, fara personalitate juridica, organizata de un intreprinzator persoana fizica impreuna cu familia sa, fiind constituita din 2 sau mai mulţi membri ai unei familii.

Înființare firma pentru studenți

Studentii care vor sa-si infiinteze propriul SRL beneficiaza de scutiri de la plata taxelor si tarifelor.

Suspendarea temporară a activității

In cazul in care doriti intreruperea activitatii unei societati comerciale exista optiunea de a suspenda activitatea acesteia, o solutie mult mai de scurta durata si mai economica decat dizolvarea volutara.

Schimbare sediu firma

Schimbare sediu firma: O societate comerciala isi poate schimba sediul atat in acelasi judet (municipiul Bucuresti), cat si in alt judet.

Majorare/reducere capital social

Capitalul social reflecta valoarea totalitatii aporturilor constituite de catre asociati la infiintarea societatii si trebuie sa respecte plafoanele minime stabilite de lege in raport de forma juridica a societatii.

Înregistrare/radiere sucursală

Sucursalele sunt dezmembraminte fara personalitate juridica ale societatilor comerciale si se inregistreaza, inainte de inceperea activitatii lor, in registrul comertului din judetul in care vor functiona.

Înregistrare punct de lucru

Punctul de lucru reprezinta spatiul, distinct de sediul social, unde societatea urmeaza sa-si desfasoare activitatea economica, conform obiectului de activitate.

Dizolvare firmă, lichidare firmă

Dizolvare firma, lichidare firma Asociatul unic intr-o societate comerciala poate lua hotararea de dizolvare voluntara a acesteia, fara a mai fi nevoie de angajarea unui lichidator. La fel se poate proceda si intr-o societate cu mai multi asociati, cand „Prin votul unanim al asociatilor se poate hotari si asupra modului in care activele ramase dupa plata creditorilor vor fi impartite intre asociati.“

Cesiune părți sociale

Cesionarea partilor sociale se poate realiza la valoarea nominala a acestora, sau se poate realiza la o valoare mai mare decat cea nominala, in aceasta situatie noul asociat avand obligatia de a achita catre stat impozitul in cuantum de 16%, procent ce se aplica asupra diferentei dintre valoarea nominala si valoarea tranzactionata.